Til 2 stk treng du:
- 300g ytrefilet av svin
- Salt og pepar
- Olje til steiking
- 2 egg
- 1 vårløk
- 70g kveitenuddlar
- Frisk koriander
- 1 gulrot i tynne strimalar
Kraft
- 1/2 chili
- 1 fedd kvitlauk
- 1/2 kyllingkraft (eller buljong)
- 1/3 ts stjerneanis
- 1 ts ingefærkrydder
- 1 pose soyabønnepasta (misopaste) (fås kjøpt i innvandrarbutikk eller meny)
- 1/2 lime
- Olje til steiking
- Brun kjøtet raskt i steikepanna, kryddre med salt og pepar
- Heilsteik kjøtet på 140 grader til det har ein tepratur påp 62-64 grader. Bruk steiketermometer!
- Kok egg, ta tida frå vatnet begynner å koke. Ta opp egga etter ca. 8 min.
- Fres chili og kvitlauk i ein kjele med olje
- Ha i kyllingkraft, anis, lime, ingefær og miso.
- La krafta trekke på låg varme medan ein gjer klar resten
- Kok opp vatn i ein kjele, ha nudlane oppi og ta kjelen av varmen. La ligge til nudlane er mjuke og ha dei så over i eit dørslag
- Kutt opp kjøtet i tynne skiver
- Fordel nudlane i porsjonsskåler, legg på kjøtet og det andre tilbehøret.
- Hell krafta over i skålene, legg til slutt på egget og gi retten eit dryss med frisk koriander
- Et!