Digge pølser med hasselnøtt og selbu blå frå Annis Pølsemakeri i Mathallen.
Til 2 treng du:
- Luftige pølsebrød
- Gode pølser
- 1 pære
- 1 minipurre
- 1 ss olje med sitron
- 1 ss honning
- 1 egg
- 1/2 sjalottlauk
- 1 dl olje
- 1 ts dijonsennep
- Salt og pepper
- 7-8 mandelpoteter
- Olje
- 1/2 ts Natron
- Chilikrydder
- Ketchup
- 1 ts soyasaus
- Eit par dråpar worcestersaus
- Litt sriracha saus
- Litt sukker
Poteter:
Ovsbakte poteter vert endå betre om dei kokast først i vatn med litt natron. Dette gjer at potetene vert sprø utanpå og mjuke inni.
- Start med å skrelle og kutte opp potetene i båtar
- Legg potetene i ei panne og fyll i vatn til det akkurat dekkar
- Kok opp potetne, når vatnet kokar ha i natron og skru ned varmen
- La småkoke i 5-10 min
- Hell vatnet av potetene og rist dei litt i panna (dette gjer at dei vert meir sprø i ovnen)
- Hell potetene over i ei ildfastform med nøytral olje, vend godt så potetene vert dekka i olje
- Ha på krydder
- Steik i ovnen på varmluft 210 grader i ca 20-30 min
Pære og purresalsa:
- Kutt pære og purre i små bitar
- Bland godt saman
- Ha på 1 ss olje og 1 ss flytande honning, og bland godt saman
Aioli med sjalottlauk:
- Ha 1 egg, finkutta sjalottlauk, dijonsennep, salt og peppar og avslutt med 1 dl olje i stavmikser
- Sett stavmikseren forsiktig i bunn og start mikseren, jobb deg så sakte oppover til blandinga tjukknar
- Hell over i ei skål og sett kaldt
Ketchupmix:
- Bland ketchup, soyasaus, worcestersaus, sriracha og sukker
Pølser:
- Grill pølsene på grillen, ca. 3-5 min avhengig av type pølse
- Skru av grillen og varm brødet i ca 1 min