Kylling og marinade:
- 300g kylling kutta i bitar
- 2 ts paprika (gjerne røykt)
- 0,5 ts chilikrydder
- 0,5 ts kvitløkspulver
- 1/4 ts karri
- 1 ts oregano
- 1 ts rosmarin
- 1 ts pepar
- 0,5 ts salt
- 1 ts maizena
- 1 ts spiskummin
- 0,5 ts korianderfrø, knust
- 1 fedd kvitlauk
- 1/2 sitron
- 2 ss olje
- Bland saman alle ingrediensane til marinaden
- Kutt kylling og legg i marinaden
- La stå så lenge du har tid ( i kjøleskap dersom over 1 time)
Brød:
- 2,5 dl vatn
- 1/2 pk tørrgjær
- 260-300 g kveitemjøl
- 1 ts salt
- 1 ss olje
- 1 ss sukker
- Pensle med blanding av 1 eggeplomme og 2 ss yoghurt
- Sesamfrø
- Bland saman alle ingrediensane i ei kjøkkenmaskin
- Elt i ca 10 min
- Dekk til å la heve til dobbel storleik, ca 1 time
- Bak ut til to store flate brød (ca 1 cm tjukke)
- Legg på ei bakeplate
- Steikast i ovnen på 250 grader, øverste rille, i ca 5 min (pass på mot slutten)
Tzatziki:
- 3 dl yoghurt natuell
- 1/4 agurk
- 0,5 ts salt og pepper
- God olivenolje
- Sitron
- 1 lite fedd kvitlauk
- Kutt opp agurken og fjern kjernen. Tørk agurken for å få ut veske.
- Kutt opp agurken i små bitar og press kvitlauken
- Bland alle ingrediensane saman og sett kjølig
Kylling og grønsaker:
- Tre kyllingen på grillspyd og ha på grillen
- Kutt grønsaker du likar i store terningar og ha på grillen
- Server med brød og tzatziki