Til 2 treng du:
- 300g kveitefilet
- Aspargestoppar
- 6 stk cherrytomatar
- 4-6 små poteter
- 2 sjalottlauk
- Minipure og grassløk til garnityr
- Salt og pepar
- Basilikum
Parmesansaus:
- 1 liten sjalottlauk
- 1 ss smør
- 1 dl kvitvin
- 2 dl kremfløyte
- 5 ss parmesan
- Salt og pepar
- Vask potetene og legg dei i ei ildfast form med olje og ha på salt og basilikum
- Sett potetene i oven på 225 grader, i 30-40 min avhengig av storleik på potetene
- Kutt 1 sjalottlauk i små terningar og brun i smøret
- TIlset 1 dl vin og la den koke ned til det er ca 1/4 igjen
- Ha i kremfløyte og la småkoke i 5 min
- Tilsett raspa parmesan (bruk ein god parmesan!)
- Smak til sausen med salt og pepar
- Steik fisken og grønsakene på grillen
- Fisken steikast på middelsvarme med skinsida ned i ca 4 min, snu og vent til den er gjennomstekt
- Asparges treng kun 1 min for å bli ferdig
- Topp fisken med litt purre og grasløk og server