Lefser:
Kveitemjøl
Vatn
Olje
Salt
Fajitas:
Mørbrad
Gul, grøn og raud paprika
Raudlauk
Raud chili
Kvitlauk
Heimelaga tacokrydder
Lime
Korriander
Guacamole:
1 stk Avokado
1 fedd Kvitlauk
2 stk Cherrytomater
Raudlauk
Raud chili
Rømme
Limesaft
Korriander
Salt og pepper
Tomatsalsa:
Cherrytomater
Raudlauk
Raud chili
Lime
God olivenolje
Korriander
Salt og pepper
Mangosalsa
Mango
Koriander
Chili
Lime
- Kutt kjøtt og grønsaker til steiking i strimlar.
- Kutt opp og bland saman ingrediensane til tomat- og mangosalsaen.
- Bland saman guacamole og sett i kjøleskapet (legg gjerne steinen ved fram til den skal etast).
- Lag deiga til lefsene og kjevle ut så tynt at ein kan sjå igjennom. Deiga treng ikkje heve.
- Steik lefse i steike panne på middels varme. Oppbevar dei ferdige lefsene i ein kjøkkenhandduk så held dei seg mjuke.
- Steik kjøttet kjapt på høg varme, i fleire omganger avhengig av mengden.
- Steik grønsakene
- Bland saman grønnsaker og kjøtt. Tilsett krydder og lime.
- Gi til slutt retten eit dryss med fersk korriander.