Kyllingramen
300g kyllingfilet i strimlar
Salt og pepar
Olje til steiking
2 egg
1 vårløk
70g kveitenuddlar
Frisk koriander
1 gulrot i tynne strimalar
Sukkererter
Kraft
1/2 chili
1 fedd kvitlauk
1/2 kyllingkraft (eller buljong)
1/3 ts stjerneanis
1 ts ingefærkrydder
1 pose soyabønnepasta (misopaste) (fås kjøpt i innvandrarbutikk eller meny)
1/2 lime
Olje til steiking
Tilbredning
1. Kok opp egg, ta tida frå vatnet begynner å koke. Ta opp egga etter ca. 8 min.
2. Fres chili og kvitlauk i ein kjele med olje.
3. Ha i kyllingkraft, anis, lime, ingefær og miso.
4. La krafta trekke på låg varme medan ein gjer klar resten
5. Kok opp vatn i ein kjele, ha nudlane oppi og ta kjelen av varmen. La ligge til nudlane er mjuke og ha dei så over i eit dørslag
6. Steik kyllingen, krydre med salt og pepar
7. Fordel nudlane i porsjonsskåler, legg på kylling og det andre tilbehøret.
8. Hell krafta over i skålene, legg til slutt på egget og gi retten eit dryss med frisk koriander
9. Et!