Brød
3 ss yoghurt
1/2 pk tørrgjer
1 dl vatn
2,5 - 3 dl kveitemjøl
1 ts salt
1 ss olje
Gyros
300 g svinekjøt
1/2 ts salt
2 ts paprikapulver
1 /2 ts karri
1 ts spisskumin
1/2 ts chilipulver
1/2 ts kvitlaukspulver
1 ts peppermix
1 ts oregano
1 ts rosmarin
1 ts maizena
1/2 sitron
Nøytral Olje
Tzatziki
Gresk yoghurt
Agurk (utan kjerne)
Salt og pepper
Sitronsaft
1 fedd kvitlauk
Tilbehør
Rødlauk
Tomat
Salat
Fetaost
God olivenolje
- Bland saman alle kryddera til kjøttet
- Skjer kjøttet i strimlar og bland med krydder, olje og sitronsaft
- La kjøtet godgjere seg i krydderblandinga
- Bland saman alle ingrediensane til brødet
- La deiga heve til dobbel storleik
- Bland saman ingrediensane til tzatzikien og sett den i kjøleskapet
- Kutt opp tilbehøret
- Når deiga har heva, kjevle ut til runde brød på størrelse med ei steikepanne (under 1 cm tjukke)
- Steik brøda i ei varm panne (gjerne med eit par dråpar olje)
- Legg brøda i ein kjøkkenhandduk etter dei er steikt så dei held seg mjuke
- Steik kjøttet i ei varm panne
- Server med tzatziki og salat