Ingenting er som ein god hamburger!
Hamburger
Kjøttdeig >14% fett (ca 150 g pr pers)
Salt og pepper
Brød (ca 6-7 stk)
500g kveitemjøl
1/pk tørrgjær
2 dl vatn
1-1 1/2 ts salt
75 g mjukt meierismør
1 egg
Aïoli
1 eggeplomme (temperert)
1 dl nøytral olje
1 kvitlauk
litt sitronsaft
chili
salt og pepper
Tilbehør
God ost
Salat
Agurk
Tomater
Potetbåter
Her i huset vert burger alltid laga ved bruk av sous vide, slik har det vore sidan Sansaire sous vide maskina kom i hus. Dette gjev ein perfekt burger, som gjerne er litt rosa inni.
Start ved å velgje godt kverna kjøtt (kvern gjerne sjølv om du har muligheit til det). Kjøttdeiga bør innehalde ein del fett for at burgeren skal bli saftig, ikkje bruk karbonandedeig.
Hamburger
- Tilsett salt og form kjøttet forsiktig til burgera.
- Burgerane leggast så i kvar sin zip-lock pose og plasserast i sous vide maskina som held konstant 56 grader. Dette tek ca 45 min, men det er ingen krise om dei vert liggande lenger, det er det som er topp med sous vide!
- Når burgeren er ferdig brunast den raskt i ei varm steikepanne eller på ein varm grill for å få den rette skorpa.
Hamburgerbrød
- Burgerbrød lagast ved å blande vatn, tørrgjær, mjøl, salt og egg. Bruk ei kjøkkenmaskin og elt i ca 5 min. Heilt tilslutt tilsettast smøret i små terningar. Elt i ca 10 min til alt smøret er elta inn i deiga. Deiga skal vere litt klissete, men om den er veldig vanskeleg å jobbe med, tilsett meir mjøl. La deiga heve til dobbel størrelse, minst 1 time.
- Når deiga har heva, del opp i 6-7 emner og trill runde bollar.
- Plasser brøda på eit steikebrett og etterhev ca 45 min.
- Når brøda har heva penslast dei med egg og steik i ovenen på 200 grader i ca 15 min.
For tips til kjøtt og steiking av burger sjå her: http://www.godt.no/#!/artikkel/20383238/ni-grep-for-perfekt-hamburger