Torsk frå Bulandet med aioli og tomatdip
ca 300 gram torskefilet
1 egg
Litt kveitemjøl
Grilgjermel eller pankomel
Parmesan eller anna god ost
Persille
Salt og pepar
Poteter
Basilikum
Salt og pepar
Olje
Enkel aioli:
1 eggeplomme
1 dl nøytral olje
1 fedd kvitlauk
Litt raud chili
Salt og pepar
Sitronsaft
Enkel tomatdip:
Ketchup
1 ts soyasaus
Eit par dråpar worcestersaus
Litt sriracha saus
Litt sukker
- Del fisken i jamne bitar
- Hell kveitemjøl på ein tallerken og vend fiskebitane i mjøl
- Pisk egget og vend fiskebitane i egg
- Bland saman ost, grilgjermel og krydder og vend tilslutt fisken i denne blandinga
- Sett oven på 225 grader
- Kutt potetene i båtar, ha dei i ein pose med litt olje og vend inn krydder
- Legg potetene på eit steikebrett og sett i ovenen i ca 20 min
- Ta potetene ut av omnen og legg fisken på steikebrettet saman med potetene, steik i ytterlegare 10-15 min avhengig av storleiken på fisken
- Bland saman ingrediensane til tomatdippen
- Lag aioli med stavmikser. Piske eggeblomma med kvitlauk og chili, spe på med olje i ein tynn stråle til den tjukknar. Smak til med salt, pepar og sitron.
- Server gjerne med litt grøn salat