Ein enkel og god pastarett som smaka like godt oppvarma neste dag.
3 porsjonar:
- 250 g fullkornspasta
- 10-12 skiver chorizo
- 1/2 rød chili (utan frø)
- 1 gulrot
- 1/2 søt paprika
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 liten løk
- 1 ss tomatpure
- 1 ts spisskumin
- 1 ts chilipulver
- Salt og pepar
- Basilikum
- Parmesan
- Kok opp vatn til pastaen, ha i rikeleg med salt
- Når vatnet kokar ha i pastaen, kok til den er "al dente"
- Skjer opp grønsaker og chorizo i små terningar
- Steik grønsakene og chorizoen i ei panne i nokre minutt
- Bland i tomatpure og krydder
- Ha så i hermetiske tomatar, la det koke i nokre minutt
- Når pastaen er ferdig, hell litt av pastavatnet over i tomatblandinga (ca 1 dl) og la det la småkoke
- Hell vatnet av pastaen, og bland pastaen inn i tomatblandinga
- Server med frisk basilikum, parmesan og godt brød