Sist vi laga pulled pork fekk vi ikkje tak i svinenakke, så då prøvde vi med svineknoke. Det gjekk supert!
Ca 4 porsjoner:
- ca 1 kg svineknoke
- 1 ss paprikakrydder
- 1 ts pepar
- 1 ts spisskumin
- 1 ts chilipulver
- 1 ts oregano
- 2 dl Eplejuice
Pitabrød:
- 1 dl vatn
- 1/2 pk tørrgjær
- 1/2 ts salt
- 1 ss olje
- ca 3 dl kveitemjøl
Coleslaw:
- 1/2 kål i strimlar
- 1 stor gulrot
- 1 dl majones
- 1 dl lettrømme
- 0,5 ts sriracha saus
- 1 ts sukker
- 2 ss Sitronsaft
- 1 ts Pepar
- Salt
- Bland saman krydder og gni dette på kjøttet
- Brun svineknoken på alle sider i ei varm panne
- Ha svineknoken over i ei gryte som tåler steikeovn og ha i eplejuice
- Ha på lokket og sett svineknoken i ovnen på 125 grader (dette tar ca 4 timer)
- Når kjøtet er ferdig (det skal vere sø mørt at det fell i frå beinet) "pullast" det med to gaflar
- Steik gjerne kjøtet raskt i ei steikepanne med krydderblandinga for ekstra smak
- Serverast saman med coleslaw i pita toppa med bbq-saus
Coleslaw
- Skjer opp kål og gulrot i tynne strimlar
- Ha over i eit dørslag og strø over salt
- La dette stå ca 1 time til kålen er mjuk, skyll så med godt med vatn
- Bland saman rømme, majones, sriracha, sukker, sitron og pepar
- Vend kål og gulrot blandinga inn i dressingen
- Sett kjølig fram til servering
Pitabrød
- Bland saman alle ingrediensane, elt i ca 10 min
- Deiga treng ikkje heve, men kan gjerne stå på benken i ca 15 min
- Kjevle ut til runde pitabrød og legg på eit bakepapir
- Steik i ovnen på 225 grader i ca 10 min
- Ta pitabrøda ut av ovnen når dei har blåst seg opp og fått litt farge